Nagyvilág

EP-diplomata: Köln lehet az utolsó szög az uniós menekültpolitika koporsójában

A Politico információi szerint szerint baljós kijelentéseket tett Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos egy EP-képviselőkkel folytatott megbeszélésen csütörtökön. Avramopulsz úgy látja, hogy Európa menekültpolitikája nem működik ezt pedig a számok is alátámasztják: az EU 160 ezer menekült letelepítését vállalta, azonban eddig mindössze 272 személyt helyeztek el.

Avramopulosz a kudarc okaként a résztvevő országok széthúzását nevezete meg: nem működnek együtt megfelelően, több országban a belpolitikai érdekek mentén cselekednek. Ezt tetézik a kölni események egy, a megbeszélésen résztvevő diplomata szerint, aki nem valószínűsíti, hogy a tömeges szexuális visszaélések híre után az eddig vonakodó országok nyitottabban közelítenének a menekültekhez. A meg nem nevezett uniós politikus szerint Köln lehet az utolsó szög az EU menekültpolitikájának koporsójában.

Avramopulosz emlékeztett: idén januárban jelentősen több menekült érkezett Európába, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a menekültválság idén még nagyobb méreteket ölthet. Az uniós biztos Schengen védelme mellett érvelt, mivel szerinte ha a határokat lezárják, kockára teszik a gazdaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik