Nagyvilág

Bajor politikus vonta kétségbe Merkel politikájának legitimációját

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 21:28

Markus Söder szerint a Bundestagnak kell szavaznia arról, hogy tartható-e a menekültpolitika.

Hiányzik a demokratikus legitimáció Angela Merkel menekültpoltikája mögül – jelentette ki Markus Söder bajor pénzügyminiszter a Der Spiegelnek adott interjúban. Szerinte a törvényhozás alsóházának, a Bundestagnak kellene szavaznia arról, hogy folytatható-e a Merkel-féle politika.

Söder szerint a kölni szexuális zaklatások és rablások azt mutatják, hogy nem elég figyelmeztetni, cselekedni kell. A hatóságoknak pontosan tudniuk kell, hogy ki van az országban, amelyhez gyökeres változás kell a határigazgatásban. Akinek nincs esélye menekültstátuszt szerezni, azt be sem szabad engedni – mondta.

A politikus tiszteletre méltónak nevezte, hogy Merkel humanitárius okokból, egy rendkívüli helyzetben megnyitotta a határokat, de hozzátette, hogy a jogszabályok tartós hatályon kívül helyezése nem oldja meg a gondokat, hanem nap mint nap új problémákat termel, és az a veszély fenyeget, hogy összeomlik Schengen, mert a polgárok nem tűrik a határok nyitottságát.

Európai megoldás nincs a láthatáron, hatékony nemzeti megoldásra van szükség – mondta Söder, akit a CSU egyik legbefolyásosabb politikusaként, Horst Seehofer pártelnök-miniszterelnök egyik lehetséges utódaként tartanak számon.

A szövetségi kormánynak ahhoz is felhatalmazást kell kérnie a törvényhozástól, hogy néhány katonát külföldi bevetésre küldjön, így arról is a Bundestagban kell dönteni, hogy akar-e Németország befogadni több mint egymillió embert – mondta a Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió bajor testvérpártjának politikusa. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.