Nagyvilág

Merkel: legkevesebb nyolc német halálos áldozata van az isztambuli merényletnek

Legkevesebb nyolc német halálos áldozata van a keddi isztambuli robbantásos merényletnek – jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlin. Angela Merkel sajtónyilatkozatában kifejezte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak. Hangsúlyozta, hogy akár még tovább emelkedhet a német áldozatok száma.

Közölte, hogy a külügyminisztériumban válságstáb alakult, és kedd este rendkívüli ülést tart a kabinet, amelyen Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel együtt beszámol a történtekről. Elmondta, hogy telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török államfővel és Ahmet Davutoglu miniszterelnökkel, akik tájékoztatást adtak az öngyilkos merényletről és kinyilvánították részvétüket.

Az isztambuli merénylet terroristák “gyilkos tette volt” – mondta a kancellár. A terroristák “ellenségei minden szabad embernek és az egész emberiségnek”, és céljuk “szabad életünk” megsemmisítése, de Németország “éppen ezt a szabadságot juttatja érvényre a terroristákkal szemben”, összefogva nemzetközi partnereivel – jelentette ki Angela Merkel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik