Nagyvilág

Felvétel került ki El Chapo elfogásáról

  A kemény kommandós akció során csak úgy záporoznak a lövések.

A Televisa mexikói tévécsatorna helyi idő szerint hétfőn délelőtt videofelvételeket tett közzé Guzman elfogásáról. A képkockák azt mutatják, hogy a tengerészgyalogosok lövik azt a házat, ahol Guzman megbújt. Jól kivehető a földszinti rész, s látszik az a gardróbszoba is, ahonnan egy titkos alagút indult ki. Az alagút bejáratát a gardróbban felállított tükörrel rejtették el, s a tengerészgyalogosoknak másfél órájukba telt, mire megtalálták. Ez nem kevés idő, s ezalatt a drogbárónak sikerült átmeneti előnyt szereznie.

A hűtőszekrény mellett is találtak egy nagy lyukat, éppen kiépíteni kezdett alagutat, de feltételezések szerint ezt kifejezetten félrevezetés céljából építették ki. A felvételek hosszasan mutatják a tengerészgyalogosok akciójának nyomait: lövedékeket, töltényhüvelyeket, lövésnyomokat és óriási vérfoltokat a fehérre meszelt falon. A ház földszinti hálószobájában tévé és ülőgarnitúra volt, mindenfelé antibiotikumos fiolák, óvszerek, injekciós tűk, injekcióban beadható tesztoszteron-dobozok hevertek. A drogbárót tizenöt, gyorstüzelésű fegyverrel és rakétavetőkkel felszerelt biztonsági őrizte, ötüket a rajtaütés során agyonlőtték.

A vakációmnak vége

– mondta elfogásakor, a mexikói riport tanúsága szerint, Joaquin Guzman. A házban, a többi között, Kate del Castillo mexikói színésznő szappanoperáinak videóira bukkantak. Ő az a színésznő, aki a drogbáróhoz kísérte titkos találkozóra Sean Penn hollywoodi sztárt.

Hétfőn az El Universal című mexikói lap tíz olyan fotót közölt, amelyek azt látszanak megerősíteni, hogy a mexikói hatóságok folyamatosan megfigyelték az amerikai, kétszeres Oscar-díjas színészt. A mexikói bűnüldöző szervek egyik névtelenül nyilatkozó illetékese szombaton azt mondta: a tavaly októberben készült interjú hozzásegítette a mexikói hatóságokat a börtönből tavaly megszökött bűnöző újbóli elfogásához.

Sean Penn hétfőn megszólalt: az AP hírügynökségnek adott rövid interjút e-mailben. Ebben azt mondta, hogy nem bánta meg a Rolling Stone magazinnak készített Guzman-riportot. Arra a kérdésre, hogy vajon nem aggódik-e azon fotók miatt, amelyek azt mutatják, hogy a mexikói szervek figyelték őt, Penn egyszerűen csak annyit válaszolt: “nincs rejtegetnivalóm”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik