Nagyvilág

Bozótvágóval támadt egy 15 éves fiú egy zsidó tanárra Franciaországban

macséta (Array)
macséta (Array)

Bozótvágókéssel támadt egy feltehetően gyenge idegállapotú kiskorú fiú hétfőn egy zsidó fejfedőt, azaz kipát viselő férfira a dél-franciaországi Marseille-ben. Az utcai támadásban a 34 éves férfi könnyebben megsérült, az antiszemita tettét egyértelműen vállaló támadót előállították – közölte a rendőrség. A 15 éves fiú szemtanúk előtt támadt délelőtt a nyílt után a kipát viselő férfira Marseille egyik nyugodtnak és legelegánsabbnak számító negyedében a IX. kerületben, majd a kést hátra hagyva elmenekült a helyszínről.

A férfi – aki a kezében tartott könyvvel védekezett – a hátán és a két kezén könnyebben megsérült, de az állapota nem igényelt kórházi ellátást. A futva menekülő fiút egy kerékpáros vette üldözőbe, és tíz perc múlva a rendőrség elfogta és előállította.

Egy nagyon vad egyénről van szó, aki egyértelműen vállalja a tettét, amelyet antiszemitának minősíthetünk

– közölte a rendőrség. Bernard Cazeneuve belügyminiszter a Twitteren elítélte a “felháborító antiszemita támadást”.

A franciaországi zsidó intézmények reprezentatív tanácsának (CRIF) közlése szerint a férfi egy zsidó iskola tanára, akit a támadó ötven méteren keresztül követett a munkába menet.  A marseille-i ügyészség vallási okokból elkövetett emberölési kísérlet és terrorizmus dicsőítése miatt indított eljárást a támadó ellen.

Képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik