Nagyvilág

Még brutálisabb lesz a nyeremény amerikai Powerball lottón

Nem volt győztes a szombat esti rekordösszegű 949.8 millió dolláros sorsoláson, így szerdán már 1,3 milliárdra dagad a főnyeremény – írja a Fox News.

2015. november 7. óta – amikor még 40 millió dollárra rúgott a főnyeremény – senkinek sem sikerült eltalálnia a Powerball mind a hat számát. A szerdai húzás óta olyan hatalmas volt az érdeklődés a szerencsejáték iránt, hogy csak New York államban szombat reggel óta óránként 1,7 millió lottózót regisztráltak a kasszáknál. Iowa állam egyes üzleteiben már pénteken elfogytak a szelvények, újakat kellett rendelni – mondták az illetékesek.

Soha nem láttunk ilyen nagy összegű jackpotot. Számunkra is új ez az élmény

– mondta Gary Grief, a texasi lottó igazgatója.

Az eddigi legnagyobb jackpot 656 millió dollár volt az Egyesült Államokban, amelyet 2012 márciusában három nyertes vitt el a Mega Millions elnevezésű lottón. A Powerballt az Egyesült Államok 44 tagállamában, valamint a szövetségi területen lévő Washingtonban, továbbá Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet játszani.

Az eddig sem alacsony hőfokú lottóláz így még fokozódik az Egyesült Államokban. Ezt jelzi, hogy egyre több tévécsatorna készít riportot az utca emberével. A legutóbbi ilyen során igencsak meglepő választ kapott a Fox.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik