Nagyvilág

Letámadták a magyar nőt, akit afrikaivá alakítottak

A magyar újságírónőt átalakították több afrikai törzs tagjává, de ez kiborította a bilit sokaknál és rasszizmust kiáltottak. Balogh Boglárka inkább lekapta a netről a cuccot.

Balogh Boglárka különböző afrikai törzsek tagjaivá változtatta magát némi photoshop segítségével. Nem az a szomorú az egészben, hogy ezek a törzsek és kultúráik kihalófélben vannak, hanem ahogy a képeket lehozó Bored Pandán reagáltak az egészre.

A Guardian arról ír, nagy botrány kerekedett, több blog és cikk is elítélően nyilatkozott Balogh bújtatott rasszizmusáról. A Bored Panda emiatt le is vette oldaláról 130 ezer megtekintés után a cikket. Egy, a turkana törzsből származó nő írt is a blogra, miszerint

Ez nem a te történelmed. Maradj a saját sávodban.

Egy másik kommentelő szerint Balogh lehet, hogy jót akart, de így csak kihasználja az egészet. Az újságíróként és emberi jogi aktivistaként is tevékeny Balogh reagált is, mondván nem állt szándékában senkit sem bántani, és mivel nem tud mindenkinek válaszolni, inkább törli a posztot. 100 százalékosan tiszta volt a szándéka, és tisztában van munkája miatt a rasszizmussal.

Sose képzeltem volna, hogy a munkám ennyi embert idegesít és hogy ki kell magyaráznom magam. De biztosan nem fogom ezt megtenni. Nyugodjatok meg és szeressetek minden embert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik