Nagyvilág
AppleMark

Azonosították a párizsi késes terroristát

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 07. 20:47

Sallah Ali ujjlenyomatai szerepeltek a digitális nyilvántartásban.

A rendőrségi forrásokra hivatkozó AFP francia hírügynökség szerint a támadó a marokkói születésű, 21 éves Sallah Ali volt, akinek 2013-ban lopás miatt meggyűlt a baja a hatóságokkal. Ujjlenyomatai szerepeltek a digitális nyilvántartásban.

Hűségnyilatkozatot tett

A férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzatát viselte, egy mobiltelefont is találtak a hatóságok. Az Alinál lévő papír egyébként egy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám állam vezérének tett hűségnyilatkozatot is tartalmazott. Azt állította, hogy bosszút akar állni a Szíria elleni támadásokért.

A párizsi rendőrkapitányságot henteskéssel a kezében megrohamozó férfi tettét a körülmények ismeretében terrortámadásként értelmezik a francia hatóságok – mondta Molins.

Nem hétköznapi bűncselekmények

Ali pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után próbált behatolni a rendőrségre. Az épület előtti rendőrök azonnal agyonlőtték, ahogy a férfi irányukba rohanva azt kiáltozta, hogy “Allahu akbar” (Isten a legnagyobb). Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője elmondta: a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. “Folyamatos a riadókészültség” – mondta.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is “félelmetes fenyegetést” jelent az országra nézve, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem az ország ellen elkövetett merényletek.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Bahamákon békült ki Hosszú Katinka és Shane Tusup

Röstelli a sok stadiont a kormány

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.