Nagyvilág

Békítő vallási kijelentés miatt rúghatják ki az amerikai főiskolai tanárt

Lépéseket tesz az illinoisi Wheaton College vezetősége, hogy kirúgják az evangélikus főiskola egyik politológia professzorát, miután a tanárnő kijelentette, hogy a keresztények, és a muszlimok ugyanazt az istent tisztelik – írja a Reuters.

A botrányt Dr. Larycia Hawkins december 10.-i Facebook posztja váltotta ki. A professzorasszony egy képet osztott meg magáról, amin hidzsábot visel. A fotó alá leírta, hogy azért hordja advent idején a muszlim nők fejkendőjét, hogy az Egyesült Államokban egyre fokozódó iszlamofóbia idején kifejezze szolidaritását a muszlim híveknek. „Végtére is, ugyanazt azt az Istent imádjuk” – írta.

A kollégák egy csoportjának, és a főiskola igazgatójának nagyon nem tetszett a kiállás: nyomásukra, Philp Ryken, a főiskola elnöke fizetés nélküli szabadságra küldte a tanárnőt. Hawkins kritikusainak azonban ez nem volt elég, január 5-én, kedden közleményt adtak ki, amiben követelték, hogy Hawkinst végleg rúgják ki a Wheaton-ből

Bírálói szerint nem az a gond, hogy Hawkins hidzsábot viselt, hanem az, hogy teológiai állásfoglalása összeegyeztethetetlen a Wheaton elveivel. Az ügyben a végső szót, a felek meghallgatása után egy iskolai bizottság mondja majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik