Nagyvilág

Repülés közben vették észre, hogy nyitva maradt egy utasszállító ajtaja

A Fülöp-szigetekről indult koreai gép fél órával a felszállás után volt kénytelen visszafordulni a szokatlan hiba miatt.

A Jin Air dél-koreai légitársaság Dél-Koreába tartó járata már tízezer láb magasan járt, amikor feltűnt, hogy a  Boeing 737-800-as típusú gép elülső ajtaja nem záródott be rendesen – jelentette egy névtelenséget kérő légitársasági dolgozóra hivatkozva a Korea JooagAng Daily című lap. Az újság információi szerint a 163 utast szállító gép minden gond nélkül visszatért a Mactan Cebu nemzetközi repülőtérre, és senki sem sérült meg, bár pár utas szédülésre panaszkodott.

A lap forrása azt nem árulta el, hogy kinek tűnt fel először, hogy a gép egyik ajtaja nem volt rendesen becsukva, csak annyit, hogy egy furcsa hangot lehetett hallani az ajtó felől, és “az utaskísérők és a közelben lévő emberek” tisztában voltak vele, hogy valami nagyon nem stimmel.

A leszállás után megvizsgálták az ajtót, de semmilyen meghibásodást nem észleltek, és egy újabb próbálkozásra minden gond nélkül be tudták azt csukni – írta a lap. Arra a kérdésre, hogy akkor az egyik utaskísérő hibája miatt szállhatott fel a gép nyitott ajtóval, a lapnak nyilatkozó légitársasági alkalmazott csak annyit mondott, hogy ezt egy vizsgálat fogja kideríteni.

Az utasokat végül egy másik géppel szállították a dél-koreai Gimpo repülőtérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik