Nagyvilág

Meztelen férfi szaladgált a Szent Péter-bazilikában

Egy brazíliai férfi anyaszült meztelenre vetkőzött a Szent Péter-bazilikában és a hívők és turisták között szaladgált hétfő délután. A vatikáni csendőrség őrizetbe vette, egy római kórház pszichiátriai osztályára szállították, jelentette az olasz sajtó.

A negyvennégy éves férfi átjutott a Szent Péter-bazilikába való belépéshez szükséges biztonsági ellenőrzéseken. Amikor beért a bazilikába, minden ruháját levetette, csak tornacipőjét hagyta a lábán és hátizsákját a hátán. Meztelenül a főoltár irányába futott. A hívők és turisták későbbi beszámolói szerint a legnagyobb félelmet a hátán levő hátizsák keltette. Sokan attól tartottak, esetleg pokolgép van benne. A férfit a vatikáni csendőrség emberei állították meg, kabátot terítettek rá, és a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórház pszichiátriai osztályára vitték. Az egyébként ápolóként dolgozó férfi pszichológiai problémákkal küzd. Az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

december 24. estéjén egy szintén elmebetegségben szenvedő nő a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise elején rávetette magát XVI. Benedek pápára. A 25 éves svájci-olasz nő később elmondta, hogy nem akarta bántani az akkori egyházfőt, csak találkozni vele.

(Breitbart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik