Nagyvilág

Kétszer is volt Budapesten az egyik párizsi merénylő

Salah Abdeslam háromnegyed órát parkolt a Keletinél, majd indult vissza Belgiumba.

Kétszer is megjárta Magyarországot szeptemberben Salah Abdeslam, akit továbbra is keresnek a hatóságok a novemberi párizsi merényletekben való részvétele miatt.

A francia BFM televízió értesülései szerint Abdeslam tavaly szeptember 8-án Brüsszelben bérelt autót, majd az éjszaka folyamán Németországon és Ausztrián keresztül Budapestre érkezett, ahol másnap délelőtt a Keleti pályaudvar közelében, a Baross téren parkolt le. Alig háromnegyed órát volt ott, és már indult is vissza Belgiumba, az út során időnként csaknem a 200 kilométeres óránkénti sebességet is elérve.

Szeptember 17-én ismét egy bérelt autóval tért vissza Budapestre, akkor két órát parkolt a Keleti pályaudvar közelében. A BFM felvetette, hogy Abdeslam azzal a céllal érkezhetett Budapestre, hogy megtalálja a menedékkérők közt elvegyült cinkostársait. Arra is emlékeztetett, hogy Abdeslammal együtt Ausztriában igazoltatták a terrortámadás után szintén körözött Samir Bouzidot és Soufiane Kayalt, még Abdeslam első budapesti útjának idején. Sőt, arra is kitértek, hogy Abdelhamid Abaoud, a támadások főszerkesztője az unokahúgának dicsekedett el azzal, hogy a menekülthullámmal tért vissza titokban Európába.

A belga RTL televízió még december 2-án számolt be arról, hogy Abdeslam Magyarországon találkozhatott két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik