Nagyvilág

Diákhiteléből lett multimilliomos az ex-egyetemista

A londoni srác eléggé érzi a tőzsdézést.

Ismerjék meg Elijah Oyefesót. A 21 éves londoni fiatalember jelenleg multimilliomosként tengeti napjait.

Sikertörténete ott kezdődött, hogy felvették a Buckingham Egyetemre, ahol üzleti menedzsmentet tanult. Nem sokáig. Mert egyszer csak kitalálta, hogy diákhitelét felhasználva tőzsdézni kezd.

Egyetemi pályafutása lemorzsolódással ért véget, amit az okozott, hogy világossá vált: Elijah elképesztően tehetséges bróker. Három éve csinálja, és amellett, hogy van hozzá érzéke, azt is tudja, mikor kell leállni. Amint az a Daily Mail cikkéből és a Channel 4 tévécsatorna gazdag fiatalokat bemutató sorozatából kiderült, a fiú a gyengébb hónapokban 30-40 ezer fontot keres tőzsdézéssel (megközelítőleg 13-17 millió forint).

Hogy mennyi a bevétele, amikor tényleg összejönnek a dolgok, arra nem adott választ.

De sok minden sejthető például a hobbijából: Elijah az autókat gyűjti. 18 évesen vette első Mercedesét, és ilyen márkájú a legújabb verdája is, amit 125 ezer fontért  (53,7 millió forint) vásárolt. Picit talán már a feltűnőség vezérelhette, amikor 20 évesen vett egy Lamborghinit (150 ezer font); amit később aranyszínűre festetett. (Később pedig nekiment vele saját Bentley-jének).

Emellett gyűjti a luxuskarórákat is.

Az irigyeknek azt üzeni: sokan álmodoznak arról, hogy egyszer majd lesz egy méregdrága sportkocsijuk; neki is hasonló vágyai voltak, de hosszú és megfeszített munkával tett is azért, hogy megvalósuljanak. (Egyszer például 15 perc alatt keresett ezer fontot.)

A kép forrása: Facebook
A kép forrása: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik