Nagyvilág

Mérsékelték a terrorkészültséget Brüsszelben

A nagy tömegeket vonzó helyszíneken még marad a harmadfokú riasztás.

Kettes fokozatúra mérsékelték a terrorkészültséget Brüsszelben és környékén, a nagy tömegeket vonzó helyszíneken azonban marad a hármas riasztási szint Belgium-szerte – írja az MTI a La Libre Belgique értesülése nyomán.

A hármas szint elrendeléséről még december 28-áán döntöttek, miután a titkosszolgálatok figyelmeztették a hatóságokat, hogy a következő napokban támadás érheti a brüsszeli főteret, a rendőrkapitányságokat és a biztonsági erők tagjait. Elfogtak két, merényletre készülő, feltételezett terroristát is, akik állítólag az ünnepek alatt készültek lecsapni Brüsszelben, több szimbolikus helyszínen.

A legmagasabb készültségi szint a négyes, de ezt nem rendelték el, mert a hatóságok úgy látták, nem áll fenn közvetlen veszély. Fokozták viszont a biztonsági intézkedéseket a rendőrőrsökön, különleges óvintézkedéseket vezettek be az utcákon járőröző rendőrök és katonák védelme érdekében is. Ugyancsak biztonsági okból törölték a hagyományos szilveszteri tűzijátékot, amire tavaly nagyjából százezren voltak kíváncsiak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik