Nagyvilág

Trumppal toboroz egy iszlamista terrorszervezet

A legnagyobb szomáli terrorszervezet az afroamerikaiakat akarja megtéríteni, és miután muszlimmá tette őket, bevonni a dzsihádba.

Donald Trumpot, a republikánusok egyik elnökjelöltjét, szabadidejében amerikai milliárdost használja fel legújabb toborzó videójában az al-Sabab szomáliai iszlamista terrorszervezet.

Az 51 perces videóban részletek láthatók Trump beszédeiből. Köztük van az, amikor Trump a San Bernardinóban végrehajtott terrortámadásra utalva azt magyarázza, hogy ideiglenesen meg kellene tiltani a muzulmánok belépését az Egyesült Államokba.

A Kelet-Afrikában aktív, az Al-Kaidához köthető, a szomáli kormány megdöntésére törekvő al-Sabab propagandafilmje arra buzdítja az USA afroamerikai lakosait, hogy térjenek át az iszlámra, és kapcsolódjanak be a dzsihádba, a hitetlenek elleni harcba. A videón felvételek láthatók a feketék elleni rendőri erőszakról.

Exodus vagy harc

A Trumpot megjelenítő részleteket két felvétel fogja közre, amiken Anvar al-Avlaki imám, az Arab-félsziget al-Kaidájának amerikai állampolgárságú egykori tagja arról beszél, hogy a muzulmánoknak az Egyesült Államokban két választásuk van: vagy kivándorolnak egy muszlim országba, vagy otthon veszik fel a harcot a Nyugat ellen. Avlakival 2011-ben Jemenben egy amerikai dróncsapás végzett.

Hillary Clinton, a demokraták egyik elnökjelöltje, volt külügyminiszter az Iszlám Állam legjobb toborzójának nevezte Trumpot a muszlimokat ostorozó kijelentései miatt december 19-én egy tévévitában – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik