Nagyvilág

Több tíz kilométeres kocsisorokkal indítja 2016-ot Japán

Dugo(960x640)(4).jpg (Array)
Dugo(960x640)(4).jpg (Array)

Végeláthatatlan, sok helyen több tíz kilométeres kocsisorok alakultak ki Japán legforgalmasabb országútjain szombaton, az új esztendő második napján a vidéken töltött ünnepekről a nagyvárosokba hazatérők miatt – jelentette a helyi média.

Az NHK közszolgálati televízió híradása szerint helyi idő szerint szombat hajnali öt órakor már 45 kilométeres dugó volt a Nara prefektúrában lévő Jamato alagút felé vezető autópályán, de Szajtama prefektúrában is negyven kilométeres kocsisorok álltak. Hasonló volt a helyzet a Honsú-sziget északi részén fekvő a Tóhoku és a legdélebbi Csúgoku régión áthaladó autópályákon – jelentette a Ria Novosztyi hírügynökség.

Hatalmas a tömeg a japán repülőtereken és vasúti pályaudvarokon is, a belföldi járatokra és gyorsvonatokra szóló jegyek gyakorlatilag mind elkeltek. Japánban január 1. és 2. ünnepnap, de egyre gyakoribb, hogy a munkavállalók már néhány nappal az újév előtt szabadságot vesznek ki. Az óesztendő utolsó napján sok pénzintézet zárva tart, de egyes állami intézményeknél is előfordul, hogy nem, vagy csak korlátozott létszámban dolgoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik