Nagyvilág

Hiába írt levelet a miniszterelnöknek a menekült, akit felrúgott László Petra, családja Törökországban rekedt

Osama Abdul Moshen Spanyolországban él, de nem boldog. Nem hozhatja magával a családját Törökországból. Pedig megígérte nekik.

A férfi Röszkéről menekült egyenesen Spanyolországba, ahol munkát és lakást is kapott. Getafében az edzőképző központban, a Cenafenél lett tanár. Az országba kisfiával érkezett, majd Németországból csatlakozott hozzájuk a 18 éves fiuk is, így élnek hárman, a munkahelye bérelt nekik lakást.

Megírtuk korábban, hogy levelet írt Mariano Rajoy kormányfőnek, mert felesége és két másik gyermeke egy török menekülttáborban ragadt.

A fiam, Zeid minden este sír, mert szeretné végre látni az anyukáját, akitől két éve elszakították. Arra kérem önt, hogy járjon el humánusan, intézze el, hogy a családom Törökországban rekedt rész is csatlakozhasson hozzánk, hogy együtt tölthessük a karácsonyt, írja.

A német Tagesspiegel most arról ír, hogy a spanyol hatóságok rengeteg dokumentumot kértek tőle, hogy vízumot szerezhessenek a családnak, de mivel ezeket nem tudta bemutatni határidőre, elutasították a kérelmét.

Osama szerint a spanyolok lehetetlen dolgokat kértek tőle, mivel a család a menekülés során elveszítette az okmányokat és nem kaptak még újakat.

A Cenafe igazgatója azonban nem nyugszik, repülőjegyet vett a férfinek, aki így Törökországba utazik, hogy pár napra láthassa a családját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik