Nagyvilág

Merénylet Tel-Avívban: hajtóvadászat indult a gyilkos után

Egy arab származású férfi fiát vélte felismerni a támadóban, és értesítette a hatóságokat, a katonák házról-házra járnak.

Ketten meghaltak, tízen megsebesültek péntek délután Tel-Avívban egy bárban történt lövöldözésben – közölte az izraeli katonai rádió.

Az egyik televíziós csatorna közlése szerint egy biztonsági kamera által készített, több televízió által bemutatott felvétel alapján Izrael egyik arab lakosa a továbbra is szökésben lévő merénylőben fiát ismerte fel, és értesítette a rendőrséget.

A hatóságok házról – házra kiterjedő hajtóvadászatot indítottak a merénylő elfogására Tel-Avívban, behatolnak a gyanús lakásokba, ahol feltételezésük szerint menedéket találhatott a terrorista. Egy rendőri egység átvizsgálta az elkövető észak-izraeli otthonát.

A biztonságiak úgy vélik, hogy a már ismert személyazonosságú férfi – Izraelben először – az Iszlám Állam nevében követte el két emberéletet kioltó kávéházi lövöldözést.

A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy a zsúfolt bár üvegfala előtt megállt egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette  fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.

Két sebesült meghalt a helyszínről történt elszállítása közben, több sebesültet pedig kórházba szállítottak. Néhányuk állapota súlyos.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik