Nagyvilág

Hatalmas tűz a dubaji szilveszteri tűzijáték közelében

Kigyulladt, és szinte teljes egészében lángol Dubaiban az Address Downtown szálloda – jelentette a helyi sajtó. A Gulf News információ szerint a hotelt kiürítették, csakúgy, mint a közelében található Dubai Mall bevásárlóközpontot. Sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek.

A hotel a szilveszteri tűzijáték helyszínének közelében található. A tűzijátékot még nem kezdték el, amikor a lángok felcsaptak az épületben.

A dubaji hatóságok közlése szerint a tűzvész ellenére az  előzetes tervek szerint megtartják a szilveszteri ünnepségeket, ami arra utal, a sok turistát vonzó tűzijáték nem marad el.

A 2008-ban átadott 63 emeletes szálloda a hatodik legmagyasabb épület Dubaiban, és az 50. legmagasabb a világon.

Frissítés (20:35)

A felhőkarcolóban kitört tűzben 14 ember sérült meg könnyebben, akiket a helyszínen elláttak a mentők, valamint egy ember szívrohamot kapott – közölte a dubaji rendőrfőkapitányra hivatkozva a Gulf News. A szívrohamot kapott ember állapotáról nem közöltek bővebb információkat.

 

Közben a tüzet már szinte teljesen eloltották. A kár nagyságát, és a főleg az épület külső részét megrongáló tűz okát még nem lehet tudni.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik