Nagyvilág

Terrortámadásoktól tartanak Európában szilveszterkor

Több európai hírügynökség szerint is elképzelhető, hogy karácsony és újév között terrortámadást hajtanak végre a kontinens valamelyik nagyvárosában, írja a Telegraph, brit titkosszolgálati információkra hivatkozva.

Az értesülés szerint nem kizárt, hogy a támadást tömegrendezvényen hajtják végre, így például a szilveszteri utcabálok ideális célpontjai lehetnek a terroristáknak.

Az orosz hatóságok már most arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy az év utolsó napján maradjanak otthon, kerüljék a tömegrendezvényeket. Egy brit parlamenti képviselő úgy fogalmazott a Telegraphnak, hogy a fenyegetéseknek nem szabad bedőlni, mindenki úgy ünnepeljen, ahogy jólesik neki.

Az angol belügyminisztérium közben elégségesnek minősítette a rendőri jelenlétet Londonban, de azt hozzátették, hogy több nagyvárosban hiány van az egyenruhásokból. A brit terrorelhárítás pedig azt kérte a minisztériumtól, emeljék meg a rendőri készültség fokát.

Azt már korábban megírtuk, hogy a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban.

(Telegraph)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik