Nagyvilág

Terhes hasba rejtett bombával akart robbantani egy fiatal francia anyuka

A francia rendőrség terrorellenes osztálya letartóztatott egy 23 éves nőt, aki közlésük szerint egy hamis terhes pocakba rejtett bombával akart öngyilkos merényletet elkövetni – jelentette a francia sajtó. A csak Camille néven említett nőt – 35 éves férjével együtt – hétfőn vették őrizetbe a Franciaország déli részén található Montpellier városában.

A házaspár lakásának átkutatása közben a rendőrök egy alufóliával borított hamis kismama hasra bukkantak, amibe a hatóságok szerint a nő bombát akart rejteni. Az alumínium borítással a rendőrök szerint a bombaérzékelőket akarták becsapni.

A francia sajtóban megjelent hírek szerint Camille – akinek van egy kétéves lánya – nemrég tért át a muzulmán hittre, és barátainak azt mondta, férjével együtt Szíriába akarnak menti, hogy mártírként haljanak meg. A hatóságok által „nagyon intelligensként” jellemzett nő sokat olvasott az interneten női öngyilkos merénylőkről, és tanulmányozta módszereiket, valamint rendszeresen olvasta az Iszlám Állam propaganda kiadványait.

A nő tagadta, hogy bomba elrejtésére vette az interneten az álpocakot. Kihallgatása alatt azt állította, azért akarta magát terhesnek álcázni, hogy a buszon átadják neki a helyet, valamint azért, hogy lopni tudjon vele a boltokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik