Nagyvilág

Aranyrudakkal a fenekében bukott le egy csempész

Majdnem fél kilónyi aranyat próbált meg becsempészni Srí Lankába egy 42 éves férfi, aki négy darab aranyrúddal a fenekében akart átmenni a vámon a colombói nemzetközi repülőtéren – jelentette a BBC. A helyi vámhatóság szóvivője elmondta: a férfit azért állították meg a vámosok, mert „furcsa volt a járása”.

A Szingapúrból érkezett férfi végbelébe rejtve négy, egyenként százgrammos aranyrúd volt. Az arany érték a Srí Lanka-i Nation cikke szerint 2 millió Srí Lanka-i rúpia, azaz nagyjából négymillió forint.

A meg nem nevezett férfi a vámosoknak azt állította, hogy kormányalkalmazott, aki a postaügyekkel, valamint a muszlim vallási ügyekkel foglalkozó minisztériumoknak dolgozik összekötőként, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy igazat mondott-e – írta a Nation.

A BBC cikke szerint idén már több mint hetven embert tartóztattak el aranycsempészet miatt a szigetországban. A csempészek általában Dubaiban vagy Szingapúrban vásárolják meg a nemesfémet, és Indiában adják el. Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint idén jelentősen megnőtt a csempész arany iránti kereslet az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik