Nagyvilág

Megtalálták az első holttestet, 81 embert még mindig keresnek a sárlavina után Kínában

Kiemelték az első holttestet a romok alól a dél-kínai Sencsen ipari negyedében, amelyre vasárnap sárlavina zúdult. A mentőalakulatok 81 embert még mindig keresnek, számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség kedden.

A hatóságok közlése szerint a földtömeg 33 épületet temetett maga alá, és 380 ezer négyzetméteres területet lepett el. A sár- és törmeléklavina egy száz méter magas, földből és építkezési hulladékból álló halomról zúdult le az ipari parkra, miután a heves esőzések fellazították a mesterséges domb talaját, ami miatt az saját tömege alatt összeomlott.

A mentési munkálatokban csaknem 3 ezer ember, több mint száz daru, mentőkutyák és rengeteg építőipari gép vesz részt.

A sencseni vezetés közlése szerint hatszáz embert telepítettek át más területekre.

A helyi lakosok a hatóságokat hibáztatják a katasztrófáért, míg a hatóságok az emberi mulasztást nevezték meg a szerencsétlenség fő okaként.

A földcsuszamlás a negyedik jelentős katasztrófa idén Kínában: Sanghaj belvárosában agyontaposott háromtucatnyi embert az újévet ünneplő tömeg, a Jangce folyón meghalt több mint négyszáz ember, amikor felborult a sétahajójuk június elején, és Tiencsinben több mint száz ember életét követelte egy vegyianyag-raktárban bekövetkezett robbanás augusztusban. Mindhárom incidensben megállapították, illetve gyanítják az emberi mulasztást a hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik