Nagyvilág

Amerikai elnökválasztás: visszalépett Lindsey Graham

Visszalépett az amerikai elnökjelöltségért folyó küzdelemből a republikánus párti Lindsey Graham dél-karolinai szenátor.

Graham interneten közzétett videoüzenetében jelentette be döntését. “A mai napon felfüggesztem az elnökségért folytatott kampányomat” – közölte a politikus, s hozzátette: a kampányra mindazonáltal büszke, mert az Egyesült Államok biztonságára összpontosított.

A 60 éves szenátornak – aki jelenleg harmadik ciklusát tölti a washingtoni kongresszusban – a televíziós vitákban nem sikerült kiugró teljesítményt nyújtania, a felmérések pedig alacsony támogatottságot jeleztek számára. A népes republikánus párti elnökjelölt-aspiráns mezőnyben “héja” politikusként tartották számon, aki a nemzetbiztonsági kérdésekben John McCain arizonai szenátor szövetségeseként lép fel a kongresszusi vitákban.

Búcsúzó videójában is az Egyesült Államok biztonsága iránti elkötelezettségét hangsúlyozta, ahogyan fogalmazott: megpróbálta biztonságossá tenni országát és megfordítani az izolacionizmus hullámát, amely szerinte elborította a Republikánus Pártot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik