Külföld
Martinsville, 2011. július 2.
A Ku Klux Klan (KKK) Lázadó Brigád Lovagjai nevű helyi szervezetének tagjai meggyújtják fákjáikat a keresztégető szertartáson a szervezet egyik tagjának magánbirtokán a Virginia állambeli Martinsville-ben, 2011. július 2-án. Virginia állam területén az utóbbi időben a Ku Klux Klan három helyi szervezete bukkant újra fel, összejöveteleket, keresztégetéseket tartva és új tagokat toborozva. A KKK egy titkosan szerveződő, szélsőséges, amerikai, fehér fajvédő szervezet. A személyazonosságot elfedő köntösökbe, csúcsos maszkokba öltözött tagok összejövetelein elhangzó beszédek visszatérő témája a melegek egyenjogúsága feletti harag, a népesség bőrszín szerinti összetételének megváltozása, és színes bőrű elnök iránti ellenérzés. A KKK tagjai azt mondják, nem gyűlöletről szól a szervezet, hanem csak büszkék saját fajukra. Az első Ku Klux Klant 1865. december 24-én Tennessee államban alapították. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A Ku Klux Klan profitál a legjobban Trumpból

24.hu
24.hu

2015. 12. 21. 19:29

Donald Trump nagyon jól megtestesíti az amerikai nácik emberideálját: szép, szőke, fess és buta férfi, aki bármilyen hülyeséget mond, tűzzel-vassal kiáll mellette.
Korábban a témában:

A fehér felsőbbrendűséget hirdető emberek repesnek az örömtől Donald Trump republikánus elnökjelölt diadalmenetét látva, sőt egyikük azt mondta a Washington Postnak, hogy Trump miatt megugrott a szervezetbe jelentkezők száma is.

A Knights Party nevű fedőpárt nemzeti tagsági koordinátora, Rachel Pendergraft is azt mondta, Trump beszédeit ők is felhasználják a saját céljaikra, és elég jó eszközöknek bizonyulnak. Ugyanis a szélsőségesek szeretik Trumpban, hogy bármit is mond, amellett kiáll, nem visszakozik sose és azt mondja, amiben hisz.

Trumpot arra is használják, hogy a beszédei segítségével edzik a tagságot, hogyan kell egy beszélgetést elindítani és fenntartani, ami ugye a toborzás szempontjából sem mellékes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.