Nagyvilág

Párizsi terrortámadás: „leírhatatlan látvány volt”, megszólalt az egyik rendőr

"Egyből lőni kezdtünk, amíg a földre nem hullott" a terrorista, emlékezett vissza az egyik francia rendőr a Bataclanban zajló tűzharcra.

Nem tudják megtörni a Bataclan lelkét ,mondta korábban Joel Touitou a klub korábbi tulajdonosa. Touitou szeptemberben már megvált a koncerthelyszíntől, és Izraelbe költözött. Mindemellett hallotta, hogy francia művészek hamarosan újra akarják nyitni Bataclan Generáció szlogennel.

Azt hiszem, hogy ez inkább a Bataclan történetének a kezdete, és nem a vége. Ezek a terroristák talán embereket öltek, de nem ölték meg a Bataclan lelkét.

A klubban kilencven ember vesztette életét. Most megszólalt az egyik rendőr, aki az elsők között érkezett a helyszínre. „Hatalmas világosság fogadott minket, amikor megérkeztünk, amikor beljebb mentünk, semmilyen neszt nem hallottunk.”

Szürreális volt, emberek százai hevertek szanaszét, halottak és élők egyaránt, senki sem mozdult, félelmetes volt.

A meg nem nevezett rendőr le is írta, hogy nézett ki az egyik támadó, vékony testalkatú, nyugodt viselkedésű. Egyből lőni kezdték a terroristát, egészen addig, amíg a földre nem esett.

Miután lelőtték, robbanást hallottak, ekkor vették észre, hogy a támadón egy öngyilkos öv volt, „felkészültem arra, hogy meghalok”, mondta, majd hozzátette, még a barátnőjétől is elköszönt, de végül túlélte.

(Mirror)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik