Nagyvilág

Megtámadtak egy görög parlamenti képviselőt

Rátámadt egy tízfős álarcos csoport az Új Demokrácia nevű jobboldali parlamenti párt egyik politikusára egy athéni vendéglátóhelyen.

A kedden késő este történt esetről maga a képviselő számolt be szerdán újságíróknak, miután kijött a kórházból.

Az Ana hírügynökség jelentése szerint a 47 éves Vaszilisz Oikonomou a görög főváros egyik belső negyedében, Exarchiában egy étteremben vacsorázott, amikor az álarcosok odamentek hozzá és megkérdezték a nevét, majd ütni-verni kezdték.  A támadók azt kiabálták:  “ide te nem jössz többé, Exarchiában semmi keresnivalójuk a képviselőknek “. Végül azzal fenyegették meg, hogy ha még egyszer beteszi a lábát a városrészbe, akkor megölik.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a politikust súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe a történtekkel összefüggésben. Az anarchista és baloldali mozgalmak “fellegvárának” számító Exarchiában rendre előfordulnak hasonló incidensek, mindenekelőtt a fiatalokból álló csoportok és rendőrök közötti összetűzések gyakoriak.

Nikosz Vucis, a parlament elnöke telefonon beszélt a megtámadott képviselővel, akit támogatásáról biztosított, valamint elítélte a történteket.

Athénban az utóbbi években nem ritkák a politikusok elleni támadások. Áprilisban az akkori pénzügyminisztert, Jánisz Varufakiszt ugyanebben a negyedben vették célba anarchisták. Novemberben a görög parlament előtt két képviselőt támadtak meg jobboldali szélsőségesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik