Külföld
German Chancellor and Christian Democratic Union (CDU) leader Angela Merkel waves to the delegates after her speech at the CDU annual federal congress in Karlsruhe, southern Germany, on December 14, 2015. German Chancellor Angela Merkel is seeking to stamp out dissent in her conservative Christian Democratic Union's party congress over a record refugee influx after months of corrosive infighting.  AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE / AFP / THOMAS KIENZLE

Merkel pártja: a multikulti megbukott

24.hu
24.hu

2015. 12. 15. 14:19

A CDU hétfőn elfogadott nyilatkozatából kiderül, mit és miért gondol a német kormánypárt a menekültválságról.

„Országunk a múltban óriási hasznot élvezett a globalizációból. Most megtapasztaljuk, hogy a globalizáció azt is jelenti, hogy távoli konfliktusok Európa szívében fejtik ki hatásukat” – ez a pont is szerepel abban a 23 oldalas nyilatkozatban, melyet a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) fogadott el hétfői kongresszusán.

Az Index azt írja: a nyilatkozat az első nagyobb összefoglalása annak, hogy mit és miért gondol Angela Merkel pártja a terrorizmusról, a menekültek befogadásáról, az integrációról és hogyan akarja kezelni a válságot. A dokumentumban az is szerepel, hogy a terrorizmusra adható legmegfelelőbb válasz, ha

ugyanúgy éljük tovább az életünk és ragaszkodunk az értékeinkhez: öntudatosan, szabadon, emberségesen és elszántan.

Emlékeztetnek, hogy Szíriából és Irakból az erőszak és terror elől menekülnek emberek, „nem engedhetjük meg, hogy a terrorfenyegetéssel visszaélve ártatlan embereket diszkrimináljunk”. Ugyanakkor „meg kell akadályozni, hogy terroristák a menekültáradatot kihasználva ellenőrizetlenül szivárogjanak be Európába”, emiatt a jövőben újra egyenként hallgatnának meg minden egyes menedékkérőt.

A német kormánypárt büntethetővé akarja tenni a terrorszervezetek reklámozását és következetesen fellépnek az iszlám szalafista irányzatával szemben. Határozottan fellépnek a menekültszálláson élők közti erőszak ellen, ugyanakkor azt is kinyilvánítják, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy tisztességesen kezeljék és ne kelljen félnie. „Az uszítás és az erőszak, bárki kövesse is el, büntetőjogi következményekkel jár és politikailag elítélendő” – írták.

Nem toleráljuk a szabadságon alapuló demokratikus rendszerünk elleni támadást és a törvényeink figyelmen kívül hagyását. Hasonlóképpen nem tűrjük az idegenellenességet és a rasszizmust

– szerepel a nyilatkozatban, mely azt is kimondja, hogy a multikulti megbukott, el akarják kerülni a párhuzamos társadalmak kialakulását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.