Nagyvilág

Merkel pártja: a multikulti megbukott

A CDU hétfőn elfogadott nyilatkozatából kiderül, mit és miért gondol a német kormánypárt a menekültválságról.

„Országunk a múltban óriási hasznot élvezett a globalizációból. Most megtapasztaljuk, hogy a globalizáció azt is jelenti, hogy távoli konfliktusok Európa szívében fejtik ki hatásukat” – ez a pont is szerepel abban a 23 oldalas nyilatkozatban, melyet a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) fogadott el hétfői kongresszusán.

Az Index azt írja: a nyilatkozat az első nagyobb összefoglalása annak, hogy mit és miért gondol Angela Merkel pártja a terrorizmusról, a menekültek befogadásáról, az integrációról és hogyan akarja kezelni a válságot. A dokumentumban az is szerepel, hogy a terrorizmusra adható legmegfelelőbb válasz, ha

ugyanúgy éljük tovább az életünk és ragaszkodunk az értékeinkhez: öntudatosan, szabadon, emberségesen és elszántan.

Emlékeztetnek, hogy Szíriából és Irakból az erőszak és terror elől menekülnek emberek, „nem engedhetjük meg, hogy a terrorfenyegetéssel visszaélve ártatlan embereket diszkrimináljunk”. Ugyanakkor „meg kell akadályozni, hogy terroristák a menekültáradatot kihasználva ellenőrizetlenül szivárogjanak be Európába”, emiatt a jövőben újra egyenként hallgatnának meg minden egyes menedékkérőt.

A német kormánypárt büntethetővé akarja tenni a terrorszervezetek reklámozását és következetesen fellépnek az iszlám szalafista irányzatával szemben. Határozottan fellépnek a menekültszálláson élők közti erőszak ellen, ugyanakkor azt is kinyilvánítják, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy tisztességesen kezeljék és ne kelljen félnie. „Az uszítás és az erőszak, bárki kövesse is el, büntetőjogi következményekkel jár és politikailag elítélendő” – írták.

Nem toleráljuk a szabadságon alapuló demokratikus rendszerünk elleni támadást és a törvényeink figyelmen kívül hagyását. Hasonlóképpen nem tűrjük az idegenellenességet és a rasszizmust

– szerepel a nyilatkozatban, mely azt is kimondja, hogy a multikulti megbukott, el akarják kerülni a párhuzamos társadalmak kialakulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik