Nagyvilág

Mégse gyűlölködött a francia szélsőjobb vezérasszonya

Még 2010-ben hasonlította a muszlimok imáját a náci megszálláshoz, ez sokaknak nem tetszett. Most lett végül jogerős ítélet.

Marine Le Pen úgy tűnik, beteljesítette princípiumát, szült három gyermeket, majd megvalósította önmagát. Azonban ez az önmegvalósítás elég ellentmondásos lett, ugyanis egy szélsőjobbos pártnak, a Nemzeti Frontnak lett a vezetője. A BBC szerint e minőségében nagy sikert könyvelhetett el, felmentették a vádak alól, hogy 2010-ben gyűlöletet szított volna.

Az akkori kampánykörútján, Lyonban azt mondta, az utcán imádkozó muszlimok látványa arra emlékezteti, amikor a náci Németország szállta meg Franciaországot. Tavaly júliusban emeltek végül vádat ellene emiatt, miután az Európai Parlament felfüggesztette a mentelmi jogát. Októberben a bíróságon azt mondta Le Pen, nem követett el semmit. Az ügyet már tavaly ejtette volna a bíróság, de rasszizmusellenes csoportok fellebbeztek.

Ítélje meg, minek nevezhető a fejkendősöket, burkásokat és utcán imádkozó muzulmánokat emlegető Marine Le Pen pár mondata:

Elnézést, de pár ember nagyon szívesen beszél a második világháborúról és a megszállásról, szóval beszéljünk a megszállásról, mert ez az, ami itt történik. Nincsenek tankok, nincsenek katonák, de ez még mindig egy megszállás, és ez nyomasztja az embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik