Nagyvilág

Bezárták Los Angeles iskoláit terrorfenyegetés miatt

Az összes Los Angeles-i iskolát bezárta a város iskolakörzete és az összes diákot hazaküldték kedd reggel egy e-mailes fenyegetés miatt.

Az összes Los Angeles-i iskolákat bezárta a város iskolakörzete és az összes diákot hazaküldték kedd reggel bombafenyegetés miatt – írja az NBC Los Angeles. A Los Angeles-i az egész Egyesült Államok második legnagyobb iskolakörzete, így a lépés 640 ezer gyereket érint az óvodától a középiskoláig.

Úgy tudni, értesítették az FBI szövetségi nyomozóit is a fenyegetésről, ami elektronikus úton érkezett.

Ramon Cortes, a körzet főfelügyelője azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy nem hajlandó egy épület egy zugába se gyereket küldeni addig, amíg le nem ellenőrizték azt. “Én mint főfelügyelő, nem fogok egyetlen gyerek életével se játszani” – mondta. Várhatóan egész nap el fog tartani az iskolák átvizsgálása.

Egy Jim Alger nevű szülő nyilatkozott az NBC-nek:

Szó szerint a hívásra ébredtem fel. Itt van ez az elemi félelem. A mostani dolgok kissé emlékeztetnek a szeptember 11. utáni napokra. De úgy gondolom, jobb biztonságban lenni, mint elnézést kérni.

Kaliforniában, nem messze Los Angelestől nemrég volt egy terrortámadásként kezelt lövöldözés San Bernardino városában. December elején egy fegyveres pár – egyikük egy szaúdi nő volt – nyitott tüzet egy karácsonyi partin részt vevő csoportra egy szociális intézményben. Tizennégyen haltak meg, később a hatóságok a két elkövetőt is lelőtték. Később kiderült, a pár szimpatizált az Iszlám Állammal.

Elveszve New Yorkban

New York hasonló fenyegető üzenetet kapott, de ott arra jutottak, hogy hamis riasztásról van szó, ezért nem zártak be iskolákat. Bill de Blasio polgármester kijelentette: szilárd meggyőződése, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben a városban.

William Bratton New York-i rendőrfőnök szerint Los Angelesben túlreagálták a helyzetet. Szerinte az, aki magát dzsihadistának nevezve fenyegetőzött, olyan hibákat vétett, amikből világosan kitűnt, hogy csak egy “tréfacsináló”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik