Nagyvilág

15 hónapot élt túl a tengeren: beperelték, mert állítólag evett a társából

A szerencsétlenül járt halászt, aki több mint egy évig hánykolódott a nyílt tengeren, társa családja perelte be.

A 36 éves mexikói férfi, Salvador Alvarenga még 2012. novemberében hajózott ki társával, a 22 éves Ezequiel Cordobával, hogy halásszanak. Az idősebb férfi 50 dollárt fizetett fiatalabb társának azért, hogy segítsen neki a halászat során. Mikor útnak indultak, nem tudhatták, hogy a hajójuk hamarosan egy komoly vihar kellős közepén találja majd magát: nem csak a kommunikációs és navigációs rendszerük romlott el, de az életük is veszélybe került.

A két férfi hosszú hetekig élt túl a nyílt tengeren hajózva: halakra és madarakra vadásztak, a szükséges folyadékot pedig esővízből és tengeri teknősök véréből igyekezték kinyerni. A fiatalabb férfi néhány hónap után súlyosan megbetegedett, és nem volt hajlandó enni abból, amivel Salvador életben tartotta magukat. Mielőtt meghalt volna, megeskette társát, hogy történjen bármi nem eszik a testéből.

2014-es megmenekülése után Salvador elmondta, az esküjéhez az utolsó utáni percekig tartotta magát. Elárulta azt is, Cordoba halála után napokat töltött a testével. Mint mondta, összebarátkozott vele és még beszélt is hozzá. Csak hat nap után döbbent rá, mit művel, ekkor állítólag a tengerbe dobta a testet.

“Láttam magam előtt, hogy hosszú, nagyon hosszú szenvedés vár rám a halálom előtt”

-nyilatkozta, majd hozzátette, végül egy Marshall-szigeteken élő házaspárnak köszönheti az életét. A sokat megélt férfi megpróbáltatásaiból nem sokkal később könyv született, ami 438 címmel októberben jelent meg. A halászt néhány nappal ezelőtt beperelte volt társa családjának jogi képviselője, arra hivatkozva, hogy Alvarenga megszegte az esküjét és evett Cordoba testéből, és azért dobta a maradványokat a vízbe, hogy eltüntesse a bizonyítékot. A család egymillió dollár kártérítést remél a per végén – írja a Telegraph.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik