Nagyvilág

Szaporodnak a menekültbalhék Németországban

Hamburgban szírek és eritreaiak bunyóztak, Rosslebenben pirotechnikát dobtak egy befogadó állomásra, egy másikat megpróbáltak tönkretenni vandálok.

Németországban hétfőn több incidensről számoltak be a hatóságok a menekültekkel kapcsolatban. A hamburgi rendőrség szerint a hétvégén több tömegverekedés volt az egyik befogadóállomáson. A konfliktus még szombaton kezdődött, amikor egy eritreai menedékkérő megütötte a biztonsági szolgálat egyik munkatársát.

Ezért a menedékkérőt át akarták költöztetni egy másik szállásra. Több honfitársa ezt megpróbálta megakadályozni, míg a biztonsági emberek segítségére szír menedékkérők siettek. Így végül tömegverekedés alakult ki. A rendőrség 21 rohamkocsival vonult ki a helyszínre, paprikaspray-vel léptek fel a botokkal, farudakkal felfegyverzett eritreaikkal szemben. A biztonsági szolgálat három munkatársa megsérült.

Vasárnap kiújult a konfliktus, 60-80 ember verekedett össze, többnyire eritreaiak és szírek, különböző tárgyakkal felfegyverkezve. A rendőrség 34 rohamkocsival vonult ki. Őrizetbe vettek 12 embert, egyikük – egy 16 éves eritreai fiú – megpróbálta lefejelni a vele szemben intézkedő rendőrt. Az összecsapásban nyolcan megsebesültek, köztük öt biztonsági ember. Öt sebesültet kórházba kellett szállítani.

Megnyíltak a csapok

A türingiai Rosslebenben vasárnap reggel ismeretlenek pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a helyi befogadó állomást, egy húszlakásos társasházat, amiben 70 menedékkérőt szállásoltak el. A rendőrség egy helikoptert is bevetett, hogy kézre kerítse az elkövetőket, de egyelőre nem járt sikerrel.

Az Alsó-Szászország tartományi Bad Bevensenben vasárnapra virradó éjjel ismeretlenek behatoltak egy menedékkérőknek előkészített épületbe. Több vízcsapot megnyitottak és a lefolyókat eltömték, hogy elárasszák az épületet, a tetőszerkezetet pedig megpróbálták felgyújtani. Ez nem sikerült nekik, de az épületben így is több ezer eurós kár keletkezett – írja az MTI.

A Meckelnburg-Elő-Pomeránia tartományi Güstrowban szombaton kövekkel dobáltak meg egy befogadó állomást. A cselekményt rögzítette egy biztonsági kamera, felvételei alapján négy fiatalember támadt a szállásra, aminek két ablaka betört.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik