Nagyvilág

Megkéseltek egy tanárt az Iszlám Állam nevében, Párizsban

Válságos állapotban szállították kórházba azt a 40 év körüli, általános iskolai tanár, akit egy símaszkos férfi késelt meg hétfő, reggel 7 óra körül Párizsban. A támadás a város északkeleti részén történt, a Jean Perrin d’Aubervilliers iskolában.

A támadó az oldalán és a torkán sebesítette meg az éppen az órájára készülő pedagógust egy ollóval és egy tapétavágó késsel, amiket az osztályteremben talált.

Az ügyészség beszámolója szerint a támadó azt ordította: „Ez az ISIS, ez egy figyelmeztetés!” A festőoverallt, és símaszkot viselő férfi elmenekült a helyszínről.

A tanárt a Lariboisière kórházban ápolják, úgy tudni nincsenek életveszélyes sérülései. Az ügyben a terrorellenes hatóságok kezdték el a nyomozást.  Franciaországban még mindig a legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, mióta több terrortámadásban 130 ember halt meg Párizs belvárosában, november 13-án.

Az Iszlám Állam francia nyelvű lapja, a Dar-al-Islam novemberi számában tanárok elleni merényletek elkövetésére szólította fel a szervezet szimpatizánsait, mert szerintük az oktatók Allah ellenségei, akik szekularizációra tanítják a gyerekeket, és nyílt háborút folytatnak a hagyományos, muszlim család ellen.

(via: Metro, Telegraph)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik