Nagyvilág

Kigyulladt mentőautóban halt meg egy egynapos újszülött

Halálra égett egy mentőautóban hagyott újszülött az indiai Mumbai városában, miután a jármű feltehetően az oxigénpalack hibája miatt kigyulladt, és pillanatok alatt teljesen kiégett – jelentette a helyi sajtó. A gyerek halálát végignézte apja is, aki már nem tudta kimenteni a mentőautóból az egynapos kicsit.

A beszámolók szerint a fiút császármetszéssel segítették világra egy kórházban, ahonnan rossz egészségügyi állapota miatt egy másik kórházba szállították. Mivel a kicsi állapota nem javult, a család úgy döntött, hogy egy harmadik, jobban felszerelt kórházban kezeljék, és éppen oda akarták átvinni, amikor a tragédia történt.

A 32 éves apa, Manish Jain és egyik rokona az indiai sajtónak elmondta: az újszülöttért érkezett mentőautó azután gyulladt ki, hogy a kicsire rárakták az oxigénmaszkot, és bekapcsolták a lélegeztetőgépet. „Egy szikrát láttunk”, majd lángok csaptak fel, és pár pillanat múlva már az egész jármű égett.

mentőautó01

Az orvos és a nővér azonnal kimenekült az autóból, otthagyva a lélegeztetőre kötött újszülöttet, akit Jain és rokona megpróbált kimenteni, de a lángok miatt nem tudtak közel menni a járműhöz.

„Nem tudtunk más csinálni, mint állni és nézni, ahogy a lángok beborítják a mentőautót, benne a gyerekünkkel.”

A tűz olyan erős volt, hogy még egy másik, a közelben álló mentőautó is kigyulladt.

A helyi rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, de egyelőre még nem tudták megmondani, számíthat-e vádemelésre a mentőautót üzemelő gyerekkórház. Ahhoz előbb készhez kell kapniuk a tűzoltóság hivatalos jelentését a tűz pontos okáról.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik