Nagyvilág

Kiadtak egy videót arról, ahogy két rendőr agyonlő egy feltartott kezű férfit

Mostanában majdnem minden hétre jut egy hasonló eset az Egyesült Államokban. Most Gilbert Flores augusztusi lelövéséről került elő a második videó. A felvétel majdnem egy órás, de legfontosabb események az első nyolc percben történnek. Két texasi sheriffhelyettes érkezik egy látványosan zavart férfi háza elé. Hét és fél percig vitatkoznak, majd a rendőrök hirtelen lelövik a férfit. A furcsaság az, hogy Flores elvileg feltartott kézzel állt a lövések pillanatában, mintha megadná magát. A rendőrök szerint kés volt nála, és az egyik kezét nem látni egy oszloptól.

Ettől függetlenül a 41 éves férfi látványosan zavartan és veszélyesen viselkedett. Sőt, a rendőrökhöz beérkező hívás alapján meg is akart halni. Flores édesanyja hívta őket, azt mondta, a fia összeverte a feleségét és van nála egy kés, tör-zúz a szobában. Közben időnként hallani Gilbert Flores üvöltését a háttérben.

Azt mondja, meg kell ölniük, itt az ideje. Sőt, rendőrséggel fog öngyilkos lenni, mert fegyvere van és hajlandó harcolni a rendőrökkel. A Flores-család beperelte a rendőrséget, a rendőröket pedig bíróság elé állítják, mert úgy érzik, ebben e helyzetben jobb mindent nyilvánosan tisztázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik