Nagyvilág

15 halott, és még több is lehet – bomba robbant egy pakisztáni piacon

A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, de a régióban mindennaposak a síiták és szunniták közti összecsapások.

Legalább 15-en meghaltak és ötvenen megsebesültek, amikor bomba robbant egy zsúfolt piacon Pakisztán északnyugati részén – tudta meg az al-Dzsazíra.  A parachinari kórház egyik nyilatkozó orvosa szerint a sérültek egy része kritikus állapotban van, a halottak száma még emelkedhet.

A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, de Kurram régióban, ahol a robbantás történt, gyakoriak az összecsapások a síiták és a szunniták között. Pakisztánban egyébként több mint tíz éve követnek el támadásokat fegyveres csoportok, az akciók már több tízezer ember életébe kerültek.

Idén az erőszak mértékében visszaesés mutatkozott, miután a hadsereg offenzívát indított a milíciák ellen és igyekeztek megakadályozni a mozgásukat, finanszírozásukat és kommunikációjukat. Júliusban az egyik síita-ellenes csoport vezetője életét vesztette a rendőrséggel kialakult lövöldözésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik