Nagyvilág

Zoknikba rejtett levelekkel üzen a rejtélyes fogoly

Ting Kun Ding a korrupcióról tett volna bejelentést, de rabul ejtették bosszúból. Zoknikban üzen a világnak.

A fél világ izgul már egy rejtélyes kínai férfi, bizonyos Ting Kun Ding sorsáért. A férfi egy zokniba rejtve elküldött egy üzenetet kínai nyelven, ami végül egy brit Primark-vásárlónál kötött ki – írja a Shanghaiist.

A 39 éves anhui férfi állítja, hogy bebörtönözték őt, mert helyi korrupt vezetőkről akart szólni a pekingi hatóságoknak. Állítja, bosszúból a feleségét elmegyógyintézetbe zárták, apját pedig megölték egy kórházban. Azt is írta, ő a végsőkig lojális Hszi Csinping kínai elnökhöz és a kommunista állampárthoz, nem úgy, mint az őt rabul ejtő tisztviselők.

A levelet egy Lucy Kirk nevű vásárló apja találta meg, arról a nő nyilatkozott. A zoknit a Primark lánc egyik boltjában vették (ami messze földön híres olcsó, de dizájnban gazdag darabjairól), és az apa akkor fedezte fel az üzenetet, amikor fel akarta először húzni a zoknit.

Kirk kitette a Facebookra a sztorit, mire elterjedt a #helpTingKunDing, azaz #segítsünkTingKunGindnek hashtag, és a Primark is közölte, komolyan veszi az ügyet, és lenyomozzák a hátterét. Kirknek ismerősei azt tanácsolták, forduljon a kínai nagykövetséghez, de ő az üzenetben foglaltaknak megfelelően a médiához ment elsőként.

Az anhui fogoly már októberben is küldött egy hasonló üzenetet, azt Írországban, az egyik dublini Primarkban találták meg egy zokniban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik