Nagyvilág

Kiszabadult Kadhafi fia

Vélhetően egy síita milícia rabolta el pénteken, és az évtizedekkel korábban eltűnt Músza asz-Szadr imámról faggatták.

Néhány órával elrablását követően visszanyerte szabadságát Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fia, Hannibál, akit Libanonban hurcoltak el ismeretlen fegyveresek – közölték biztonsági források a közel-keleti országban.

Hannibál Kadhafit a feltételezések szerint egy síita milícia rabolta el pénteken, és információkat követeltek tőle az évtizedekkel korábban eltűnt Músza asz-Szadr imámról.

A vallási vezetőnek 1978-ban a líbiai fővárosban, Tripoliban veszett nyoma. A líbiai vezetés mindig azt állította, hogy Szadr egy Rómába tartó repülőgép fedélzetén távozott Líbiából, és különböző síita frakciók közötti hatalmi harc áldozata lett.

A források szerint a libanoni rendőrség a Bekaa-völgyben, Baalbek városban talált rá Hannibálra. Kihallgatták és Bejrútba szállítják.

A Kadhafi család tagjai régóta nemkívánatos személyek Libanonban, különösen az imám eltűnéséért a Kadhafi-rezsimet okoló síita közösség nem látja őket szívesen, annak ellenére, hogy Hannibál felesége libanoni.

Az országot egykor vezető Moammer Kadhafi 2011-es bukása után Líbia politikai káoszba süllyedt. Hannibálnak, édesanyjának és lánytestvérének Omán adott menedéket 2012-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik