Nagyvilág

Hadat üzent a világ legnagyobb drogbárója az Iszlám Államnak

Úgy tűnik az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnél tényleg senki nem ért jobban ahhoz, hogy bárkivel a világon meggyűlöltesse magát. Most a világ legnagyobb drogbárója, a mexikói Sinaloa kartell feje, Joaquín „El Chapo” Guzmán üzent nekik hadat – írja egy mexikói blogra hivatkozva a Fox.

A drogbárót nem a közel-keleti kegyetlenkedés, a párizsi terrorakciók, vagy a San Bernardino-i lövöldözés késztette lépésre, hanem az, hogy az ISIS harcosai több szállítmányát is megsemmisítették.

A gazdag, olajtermelő, öbölmenti országokban hatalmas piaca van a kokainnak, és a különböző partidrogoknak. Az ide tartó szállítmányok közül semmisített meg néhányat az ideológiájában drogellenes, fundamentalista ISIS.

Guzmán állítólag személyesen írt emailt a terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr Al Baghdadinak, a levelet azonban kiszivárogtatta egy blogger, akinek jó kapcsolatai vannak a drogmaffia prominens tagjaival.

„Nem katonák vagytok, csak szánalmas p*csák. Az istenetek nem fog tudni megvédeni benneteket az igazi terrortól, amit az embereim szabadítanak rátok, ha még egyszer beleavatkoztok az üzletembe. Az embereim elpusztítanak benneteket. Nem a tietek a világ, hogy azt tegyétek benne, amit csak akartok. Sajnálom a következő rohadékot, aki bele mer avatkozni a Sinaola kartell ügyeibe, mert magam fogom kitépni a nyelvét, és a szívét” – áll az állítólagos levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik