Nagyvilág

Fegyveres oroszok csoportokat fogtak Kijevben, két halott

Fegyvereket, robbanószereket birtokló orosz felforgató és felderítő csoportot fogtak el csütörtökre virradó éjjel az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Alfa különleges alakulatának tagjai, közölte az SZBU szóvivője.

A rajtaütés közben tűzharc bontakozott ki, amelyben ketten életüket vesztették: az Alfa alakulat egy tagja és az a diverzáns, aki automata fegyverrel tüzet nyitott, közölte Olena Hitljanszka SZBU-szóvivő.

A felforgató és felderítő csoport az SZBU tájékoztatása szerint Kijeven kívül más ukrán nagyvárosokban is tevékenykedett. Egy kijevi lakásban ütöttek rajtuk, három orosz és három ukrán állampolgárt vettek őrizetbe. A lakásban nyolc darab házi készítésű robbanószerkezetet, négy kilogramm trotilt, automata fegyvereket, több mint negyven kézigránátot és mintegy kétezer lőszert foglaltak le.

A szóvivő közölte, hogy még tart a művelet, ezért további részleteket később közölnek. Oroszország kijevi nagykövetségén újságírói érdeklődésre azt mondták, hogy egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést az ukrán hatóságoktól orosz állampolgárok őrizetbe vételéről. A konzuli szolgálat tájékoztatást kér az ügyről.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik