Nagyvilág

Aligátor ölte meg a rendőrök elől egy tóban elrejtőző betörőt

Sikerült elmenekülnie az őt üldöző rendőrök elől egy betörések miatt üldözött férfinak a floridai Barefoot Bay településen, de jobban járt volna, ha a hatóságok emberei fogják el. A 22 éves férfit ugyanis a rendőrök helyett egy aligátor kapta el, amikor a férfi egy tóba merülve próbálta lerázni az őt elfogni igyekvő kutyás rendőröket – jelentette a helyi sajtó, a rendőrségi beszámolóra hivatkozva.

A rendőrök elmondása szerint Matthew Riggins egy társával együtt még november 12-én késő este tört be több házba is, amikor egy helyi lakos rendőrt hívott rájuk, miután kiszúrta a házak között mászkáló két fekete ruhás alakot. A két férfit kutyás rendőrök kezdték el keresni, helikopteres segítséggel, de nem jártak sikerrel.

A rendőrök elmondása szerint Riggins felhívta barátnőjét, közölve vele, hogy rendőrök üldözik, és ez volt az utolsó alkalom, hogy rokonai hallottak felőle. Családtagjai november 13-án jelentették be eltűnését, miután nem ment haza. Holttestét tíz nappal később találták meg Barefoot Bay egyik tavában. A testről hiányoztak lábai, valamint egyik karja is.

Matthew Riggins és az aligátor, ami megölte a rendőrök elől menekülő betörőt
Matthew Riggins és az aligátor, ami megölte a rendőrök elől menekülő betörőt

Miközben a rendőrök a holttestet próbálták kiemelni a tóból, egy több mint 3 méteres aligátor támadt rájuk. Az agresszívan viselkedő állatot a vadvédelmi hatóság emberei ölték meg. Az aligátor gyomrában bizonyítékokat találtak arra, hogy a hüllő ölte meg Rigginst, akinek holttestét hétfőn azonosították hivatalosan a helyi hatóságok. Társát sikerült elfogni, de még nem emeltek ellene vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik