Nagyvilág

Lelőttek egy késelőt Hebronban

Egy izraeli súlyosan megsebesült a legújabb hebroni késes merényletben - a támadót agyonlőtték.

A palesztin merénylő késével egy negyvenéves izraelit sebesített meg súlyosan a pátriárkák sírjánál, mielőtt a helyszínen szolgáló izraeli határőregység katonái agyonlőtték. Az izraeli mentőszolgálat közölte, hogy a felsőtestén sebesült férfit elsősegélyben részesítették és egy jeruzsálemi kórházba szállították.

Legutóbb vasárnap este Jeruzsálemben történt késeléses merénylet, ahol egy rendőr és egy hatvanöt éves járókelő könnyebben megsebesült, egy további férfit pedig azután szenvedett könnyebb sérüléseket, hogy egy autó elgázolta, miközben a merénylő elől menekült. A késelőt ez esetben is agyonlőtték a biztonsági erők.

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a hasonló támadások, valamint az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik