Nagyvilág

Bono-nak mindenképpen el kellett mondania, hogyan segített az Eagles Of Death Metal tagjainak

A párizsi terrortámadás kapcsán legtöbbször az EODM neve kerül szóba, ha zenekarról beszélünk. Az ok nyilvánvaló, ők zenéltek a Bataclanban, amit megtámadtak a terroristák.

De a második legtöbbször a U2, ami szintén egyértelmű, hogy miért. Mert Bono. Például megírtuk, hogy lemondták a koncertjüket, majd azt, hogy mégsem, lesz párizsi fellépésük. Meg azt is, hogy lerótták kegyeletüket az áldozatok előtt.

Végül azt is, hogy Belfastban az áldozatokért énekeltek. Most hirtelen ennyi jut eszembe. (Disclaimer: ez a szám tetszik.)

De Bono-nak ennyi nem volt elég, interjút adott a New York Times-nak, amiben elmesélte, hogy segített az EODM-nek a tragédia után. Rögtön felajánlotta a U2 gépét, hogy minél hamarabb visszatérhessenek Jessse Hughes-ék Amerikába, de ők inkább más utat választottak.

De mivel az EODM tagjai a Bataclanban hagyták a mobiljukat és senkit sem tudtak felhívni, Bono azonnal vett néhányat és eljuttatta az együttes tagjainak, akik nagyon hálásak voltak neki.

Bono azt is elmondta, hogy Hughes megtisztelte azzal, hogy részletesen elmesélte neki, mit éltek át, de szerinte a zenekarnak segítségre van szüksége a poszttraumás sokk feldolgozásában, „nem egy ír rocksztár útmutatásaira.” Ebben mondjuk igaza volt.

(New York Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik