Nagyvilág

Németországban szerezhették be fegyvereiket a párizsi terrortámadók

Ügyészségi dokumentumra hivatkozva azt állítja a Bild, hogy egy német fegyverkereskedőtől, interneten rendelték meg fegyvereiket az Iszlám Állam azon terroristái, akik november 13-án 133 embert gyilkoltak meg Párizsban.

A hvg.hu cikke szerint a négy Kalasnyikovot november elején rendelték meg a szélsőségesek, a két kínai gyártmányú AK47-est, illetve két jugoszláv gyártmányú Zastava M70-est november 7-én vásárolták meg. A hatóságok egy bizonyos Sascha W. után nyomoznak, a 34 éves baden-württembergi férfi a darkneten adta el a fegyvereket, a szálak Stuttgartba vezetnek.  A Bild szerint a 34 éves férfit a német hatóságok letartóztatták, okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy értékesített fegyvereket egy “párizsi arabnak”.

A Baden-Württemberg tartományi Magstadtban élő férfit már az év eleje óta figyelték a német hatóságok, és rögzítettek adatokat arról, hogy augusztus 14-től november 18-ig nyolc esetben követett el illegális fegyverkereskedelemnek minősülő cselekményeket. Egyebek között azzal gyanúsítják, hogy riasztófegyvereket házilagos gyártású alkatrészek segítségével átalakított éles fegyverré, majd értékesített egy illegális online platformon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik