Nagyvilág

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Abdeslam társa ellen

Biztonsági kamerafelvételeken látszik, hogy azt a Renault Cliót vezette, amit a párizsi merényletek idején használtak.

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Belgium a november 13-i párizsi merényletek egyik feltételezett elkövetője, a szökésben lévő Salah Abdeslam társa, Mohamed Abrini ellen – tudósít az MTI.

A 30 éves férfiról videofelvétel készült két nappal a merényletek előtt a Párizs és Brüsszel közti autópálya egyik benzinkútjánál. Abrini azt a Renault Cliót vezette, melyet később a párizsi támadásoknál használtak.

A belga hatóságok a merényletekkel kapcsolatban először két gyanúsítottat neveztek meg. Mohammed Amri és Hamza Attou bevallotta, hogy Brüsszelből mentek Párizsba Salah Abdeslamért órákkal azután, hogy annak testvére felrobbantotta magát. Azt állították azonban, hogy semmit nem tudtak arról, mit művelt Abdeslam Franciaországban. Egy Ali O.-ként megnevezett francia állampolgárságú, de Brüsszelben élő 31 éves férfit pedig azért gyanúsítottak meg, mert a merényletek másnapján felvette az autójába Abdeslamot. Ali O.-t vasárnap őrizetbe is vették. Szintén meggyanúsították a 39 éves marokkói Lazez A.-t, akinek az autójában lőfegyvereket és vérnyomokat találtak. Őt a múlt héten vették őrizetbe Brüsszelben.

Kedden Belgium egy ötödik személyt is meggyanúsított, kilétéről azonban nem árultak el egyelőre semmit, csak azt, hogy hétfőn vették őrizetbe. Szintén aznap másik két személyt is elfogtak, de őket kedden elengedték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik