Nagyvilág

Manuel Valls: le kell zárni Európát a menedékkérők előtt

manuel valls (Array)
manuel valls (Array)
A francia kormányfő szerint Európának meg kell állítania a közel-keletiek beáramlását, a Szíriából menekülőket a szomszédos országoknak kellene ellátniuk.

Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további bevándorlók fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak – jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök, külföldi újságírókkal találkozva, a Süddeutsche Zeitung beszámolója szerint.

Valls úgy véli, az EU-nak meg kell állítania közel-keleti menekültek beáramlását. Utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legkevesebb két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

Nem tudunk befogadni Európába több menekültet, ez nem lehetséges

– idézte a Süddeutsche Zeitung Manuel Valls szavait.

A francia szocialista politikus szerint az Európai Unió sorsát az európai határok ellenőrzése dönti el. Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor “a népek azt fogják mondani, le Európával” – vélekedett Valls a külföldi újságírókkal folytatott beszélgetésén, amelyet hivatalában, a párizsi Matignon palotában tartottak.

Manuel Valls úgy látja: az EU-nak – ahelyett, hogy ellenőrizetlenül engedi be a bevándorlók ezreit – inkább a Szíriával szomszédos országokkal, Törökországgal, Libanonnal és Jordániával kell megoldást találnia a menekültek ottani befogadására és visszatartására.

Ennek hiányában Európa kételyt ébreszt, hogy képes-e hatékonyan ellenőrizni határait

– mondta a Süddeutsche Zeitung szerint a francia miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik