Nagyvilág

Bankigazgatót ejtettek túszul Franciaországban

A belga határhoz közeli Roubaix városában túszokat ejtettek ismeretlenek. A rendőrség kedd este úrrá lett a helyzeten, a túszokat kiszabadították. Az egyik támadó meghalt.

A belga határhoz közeli Roubaix (ejtsd: “rubé”) városában túszokat ejtettek ismeretlenek este 7 óra felé. Több ember megsérült a kapcsolódó lövöldözésben – írja a BBC. A környéket lezárták a rendőrök, akik már korán kizárták annak a lehetőségét, hogy az esetnek köze lenne a párizsi terrortámadásokhoz.

Galéria
Fotó: NordÉclair/Phillipe Pauchet

A francia iTele azt írja, hogy egy rablási kísérlet siklott ki, ami után a támadók tüzet nyitottak a rendőrjárőrökre. Úgy tudni, egy házban barikádozta el magát öt támadó és egy családot tartanak fogva. A családban két gyerek van, az egyik még csak egy éves. Több rendőr megsérült.

Egy forrás elmondta a Reutersnek, hogy egy rendőrségi művelet van folyamatban, lövések dördültek, a környéket a rendőrök lezárták. “Egy bankigazgató és a családja van a túszejtők fogságában” – tette hozzá a forrás.

A BBC későn este már arról írt, hogy a túszdráma véget ért, a fogvatartottakat sikerült kiszabadítani. Egy túszejtő belehalt a rendőrök elleni harcba, egy másikat pedig őrizetbe vettek. “Ketten-hárman” még menekülőben vannak Frédéric Févre nyomozó tájékoztatása szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik