Külföld
Britain's Labour Party Leader Jeremy Corbyn makes his keynote address on the third day of the annual Labour Party Conference in Brighton, south east England, on September 29, 2015. AFP PHOTO / LEON NEAL / AFP / LEON NEAL

Visszafogják az interneten bunkózó brit politikusokat

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 11. 23. 18:43

Irányelveket fogadott el a brit Munkáspárt arról, hogy hogyan kellene viselkedni a közösségi oldalakon. Magyarországon sem ismeretlen jelenség az online anyázó képviselő.

A legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt irányelveket fogadott el arra vonatkozóan, hogyan kell viselkedniük a tagoknak a közösségi oldalakon. Ez azután vált különösen fontossá, hogy az elmúlt időben a sajtóban is cikkeztek arról, hogy némelyek milyen bunkó, gyakran nőgyűlölő szövegekkel gyalázzák azokat, akik nem értenek egyet a párt álláspontjával. A párt végrehajtó bizottsága szerint az ilyen megjelenés különösen káros számukra.

Másfél hónapja a párt vezetője is megszólalt a kérdésben, Jeremy Corbin a szimpatizánsokat is megkérte, hogy fejezzék be az effajta gyalázkodást, ami a Munkáspárt kampányát is megmérgezte. „Semmiféle személyes zaklatásban nem hiszek. Az embereket tisztelettel kell kezelni, úgy, ahogy mi is szeretnénk, hogy bánjanak velünk. Meg kell hallgatni a nézeteiket, lehet velük egyetérteni vagy nem, de vitatkozni kell” – mondta, hozzátéve, hogy törődőbb társadalmat szeretne. „Vissza kell hozni a valódi értékeket a politikába” – jelentette ki.

Yvette Cooper, aki korábban szintén indult a Munkáspárt vezetéséért, azt mondta: az internetes politikai párbeszédben riasztó mértéket öltött a nőgyűlölő zaklatás, ami képes elkergetni a nőket a politikából. Arra szólított fel, hogy induljon fegyelmi eljárás azok ellen a párttagok ellen, akik ilyen viselkedést tanúsítanak.

Magyarországon sem ismeretlen jelenség, hogy politikusokkal elszalad a ló a közösségi felületeken, a kommentelőkről nem is beszélve. Deutsch Tamást nyilván nem kell senkinek bemutatni, de az elmúlt héten a szocialista Szanyi Tibor is „kitett magáért” a Tumblr-en, ahol az őt kritizálókat anyázta, seggfejezte és balfaszozta, majd ezt gúnyosan azzal indokolta, hogy ő csak „a szegény ártatlan választók hangjára reagál”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.