Nagyvilág

Gyilkos lakásában bujkált a párizsi merénylő

Egy 16 éves tinivel összeveszett egy mobilon, majd leszúrta egy húsvágókéssel. 2013-ban szabadult, az ő saint-denis-i lakásában lelt menedékre a párizsi terror kiagyalója. A rendőrök markában van most.

Bandavezér és elítélt gyilkos az a férfi, akié a lakás, amit a múlt héten rohantak le a kommandósok Párizs elővárosában, Saint-Denis-ben – írja a brit Sun. Jawad Bendaoudot bevitték a rendőrök napokkal ezelőtt és már negyedik napja nem engedték ki. Őt anno egy tini halálra késeléséért ültették le.

Elismerte, hogy ő adta ki a lakást Abdelhamid Abaaoudnak, a párizsi terrortámadások szellemi atyjának. A lakás persze megszűnt létezni azután, hogy a három halottal járó rendőrattak során Hasna Ait Boulahcen felrobbantotta magát és a fél házat.

Visszatérve a főbérlőhöz, Bendaoud még 2008-ban ölt meg egy 16 éves főiskolai hallgatót egy nagy húsvágó késsel. Egy mobilon vesztek össze, a védője szerint csak önvédelemből szúrt a férfi. A gyilkossági vádat ejtették is ellene, nem kellett sok időt a börtönben töltenie. Ez a támadás közel történt a lakáshoz is (és nem messze a Stade de France stadiontó, ahol robbantottak).

Bendaoud 2013-ban szabadult, és a Rue Corbillon főnöke lett. Kapcsolatban állt drogkartellekkel és ő paterolta ki a nem fizető albérlőket. Egy forrás kifejezetten erőszakosnak és veszélyesnek írta le őt. A saint-denis-i csatában őrizetbe vett nyolc emberből már csak őt nem engedték ki. Elfogásakor még azt mondta újságíróknak, hogy nem tudta, hogy terroristáknak adta ki a lakást. Az sem zavarta a pár napra menedéket kérő három embert, hogy nem volt matrac, nekik csak víz és imádkozóhely kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik