Nagyvilág

Újabb halott – már 60 áldozata van a bukaresti tűznek

Az Ausztriában kezelt sérült több mint három héttel a tragédia után hunyt el.

Az elmúlt napokban Németországban, valamint a bukaresti plasztikai sebészeti és égési sérültek ápolására szakosodott kórházban is életét vesztette a tűzvész egy-egy sérültje.

A bukaresti szórakozóhelyen egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai, a rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton.

A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg – 26 áldozat a helyszínen, egy a sürgősségi osztályon -, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A román egészségügyi minisztérium közleménye szerint a Romániában ápolt sérültek közül 10 állapota továbbra is válságos. A november 30-i tűzvész 40 sérültjét ápolják különböző bukaresti kórházakban, 39-et külföldi kórházak vettek át, 38-at pedig hazaengedtek.

A baleset nyomán – a hatóságok hanyagsága és a közéletet átszövő korrupció ellen lázadva – tüntetők tízezrei vonultak utcára országszerte, a népharagra hivatkozva pedig lemondott Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök és kormánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik